Gratis verzending België en Nederland, makkelijk retourneren

Home  |   Contact  |  Openingsuren  |  Over ons Dames  | Heren  Retour

Winkelwagen

Ons verhaal

1960:  Mijn ouders, Henri en Helena Luyten-Mulders bouwden een schoenwinkel in Rotem.

Schoenen Luyten was geboren, maar iederen kende ze als 'Bij Henri van de boj'. Mijn bompa was de veldwachter (Boj) van Rotem

Tot 1990 hebben Henri en Helena samen de zaak uitgebaat. Ma deed de verkoop en pa had achterin een werkplaats waar hij de herstellingen deed. Ik herinner me vooral de gezellige drukte. Altijd was er wel volk in huis. En had je schoenen nodig en was de winkel gesloten, dan kwam je toch gewoon achterom. Als kind wist ik al dat schoenen verkopen mijn ding was. In 1989 ben ik als zelfstandige helper in de zaak gekomen. 

1990:  De tijd was aangebroken om volledig zelfstandig te worden. Ik kreeg de kans van mijn ouders om de zaak over te nemen.  De winkel werd grondig verbouwd  en gemoderniseerd.

Het assortiment dames- en herenschoenen werd verder uitgebreid met merken zoals Mephisto, Gabor, Giorgio 1958, Dlsport, Softwaves... 

Aangezien meer en meer mensen eigen zolen hadden zorgden we voor een ruim aanbod modische schoenen in breedtematen, geschikt voor steunzolen.

 

Amper 21j en zelfstandige schoenhandelaar. Gelukkig kon ik voor raad  terecht bij mijn ouders. In 1994 stierf mijn vader helaas. 

2010: Ik kreeg de kans om op amper 50m van ons pand een perceel te kopen. Hier kon ik mijn droom waarmaken.  We bouwden er een ruim pand waar we heel gestructureerd konden werken. We probeerden met alles rekening te houden, zoals bijvoorbeeld een schuifdeur om de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers te waarborgen, een open winkelruimte, toiletten, een ruime parking. 

Tegelijkertijd met de nieuwe winkel stelden we ook onze eerste webshop open. 

Kom vrijblijvend eens langs in onze winkel!

Schoenen Luyten

Burgemeester Henrylaan 49 B

3650 Dilsen (Rotem) , België

 

Groeten, Vital Luyten